Astazi am facut gogosarii, dupa o reteta simpla si tare gustoasa, transmisa din mama in fiica.
Nu necesita nici o fierbere.
Reteta este pentru 5 kg de gogosari, dar noi am facut doar din 2 kg, si au iesit 3 borcane.
INGREDIENTE
- 5 kg gogosari;
- 300 g. zahar;
- 5 linguri de sare;
- 2 cani otet,
- frunze de telina;
- mustar boabe;
- ceapa;
- cimbru uscat;
- hrean
- ulei.
PREPARARE
- se curata gogosarii, se taie in 4, se introduc intr-un lighean de plastic, se presara zaharul, sarea si se adauga otetul.
- se lasa la macerat 24 h, amestecandu-se din cand in cand.
- in borcane de 800 g se aseaza gogosarii, boabele de mustar, ceapa, cimbruL, hreanul taiat rondele subtiri.
- se adauga frunzele de telina intregi;
- se toarna lichidul;
- peste lichid se pune un strat de ulei.
- se insurubeaza si se pun in camara.
Aceasta este toata reteta.
Cele 3 borcane le-am facut mai ales pentru salata.
Ana
- se lasa la macerat 24 h, amestecandu-se din cand in cand.
- in borcane de 800 g se aseaza gogosarii, boabele de mustar, ceapa, cimbruL, hreanul taiat rondele subtiri.
- se adauga frunzele de telina intregi;
- se toarna lichidul;
- peste lichid se pune un strat de ulei.
- se insurubeaza si se pun in camara.
Aceasta este toata reteta.
Cele 3 borcane le-am facut mai ales pentru salata.
Ana
o sa fac si eu..mersic pt reteta
RăspundețiȘtergerecu drag! ma bucur ca vei face, sper sa va placa!
RăspundețiȘtergereeste extraordinara reteta!am facut eu si a iesit ceva extraordinar de bun!
RăspundețiȘtergerept Anonim : Asa e, ma bucur ca ai facut reteta si ca ti a placut, sper sa o salvezi si sa o mai repeti.
RăspundețiȘtergeremultumesc pt comentariu, am facut o exceptie, caci in general nu public comentariile anonime, dar fiind vorba de reteta mamei, si tinand cont ca f multa lume o cauta dar nimeni nu a lasat si o vorba daca i a fost de folos, am publicat comentariul tau.
Te mai astept si poate imi mai lasi comentarii si un prenume, ca sa stiu ca esti aceeasi persoana.
Cu bine!