Ieri am pregatit,pentru prima data, tiramisu. Nu e greu de facut,dar e delicios. Nu imi voi face insa un obicei,din asta,mai vreau doar sa incerc si inghetata tiramisu,dar intr-o alta zi.
INGREDIENTE
- un pachet de piscoturi ( 400 gr)
- 400 gr de frisca Hulala light
- 4 linguri de fructoza;
- esenta de vanilie si 3 plicuri de ness;
- o cutie de mascarpone.
ACTIUNE
- Din fructoza, esenta de vanilie, pliculetele de ness se face un sirop;
- Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema mascarpone, in care se poate adauga si un strop de vanilie pentru aroma;
- pe un platou se aseaza un strat de frisca, apoi inmuiem , pe rand, fiecare piscot, dar o trecere rapida prin sirop intrucat se pot destrama usor ( piscoturile fiind foarte delicate) ;
- se alterneaza un strat de piscoturi inumuiat in sirop cu unul de frisca si unul de mascarpone.
- in final ar trebui sa avem 3 straturi de piscoturi si crema. Deasupra presaram un pic de ness.
Mie mi s-a parut mult mai gustos decat cel din cofetarii, si ,in plus, nici nu zici ca e sugar free . Merita incercat!
Ana
Muy bueno este tiramisú. me parece fantástico que este postre traspase fronteras!!!!
RăspundețiȘtergereUn saludo, Ana!!
Thank you,dear! Welcome!
RăspundețiȘtergere