Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

luni, 15 iunie 2009

Tiramisu



Ieri am pregatit,pentru prima data, tiramisu. Nu e greu de facut,dar e delicios. Nu imi voi face insa un obicei,din asta,mai vreau doar sa incerc si inghetata tiramisu,dar intr-o alta zi.

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi ( 400 gr)
  • 400 gr de frisca Hulala light
  • 4 linguri de fructoza;
  • esenta de vanilie si 3 plicuri de ness;
  • o cutie de mascarpone.
ACTIUNE

  1. Din fructoza, esenta de vanilie, pliculetele de ness se face un sirop;
  2. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema mascarpone, in care se poate adauga si un strop de vanilie pentru aroma;
  3. pe un platou se aseaza un strat de frisca, apoi inmuiem , pe rand, fiecare piscot, dar o trecere rapida prin sirop intrucat se pot destrama usor ( piscoturile fiind foarte delicate) ;
  4. se alterneaza un strat de piscoturi inumuiat in sirop cu unul de frisca si unul de mascarpone.
  5. in final ar trebui sa avem 3 straturi de piscoturi si crema. Deasupra presaram un pic de ness.


TIRAMISU2

Mie mi s-a parut mult mai gustos decat cel din cofetarii, si ,in plus, nici nu zici ca e sugar free . Merita incercat!

Ana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...