Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 29 aprilie 2009

Sa vorbim, ca sa vorbim...



Nu toate toapele ( a se citi "tzoape") spilcuite si ferchesuite,si slabe bat sunt "femei ingrijite"
Poti sa te "ingrijesti" oricat, poti sa te muti din fundu' Moldovei la Capitala, sau sa te dai cu o tona de parfum de la Ina Center, daca nu ai clasa, tot o toapa ramai.
Ce columbeanca nu are de toate? Si nu se "ingrijeste"? Dar tot o sholdoveanca parvenita este, nicidecum o doamna.
Poti chiar sa ai si 20 de kile peste greutatea normala ,daca nu esti o piticanie de un metru jumate cu fund cu tot si stii sa le porti ( precupetele pot sa fie scobitori,tot ce sunt ele raman :D )

Sa nu ma intelegeti gresit...nu pledez pentru nespalare sau necarcalire.
Evident ca trebuie sa fii un om curat, dar curat cu adevarat , nu unul care una zice si alta face, falsitatea e mai rea ca jegul, caci jegul se mai da jos, cu ailalta ramai pana dai coltu'

Clasa nu ti-o da nici mutatu' la capitala, nici afirmatia " vai, ce slaba sunt eu, si ce ma iubeste barbatu' din cauza asta", nici rimelul sau vopseaua folosite , indiferent de firma de unde le cumperi, clasa e ceva cu care te nasti. Si daca te nasti toapa, toapa ramai , indiferent de artificii.

Daca tu la Bata ( adica bunica, parca...in limbajul popular) foloseai cocean in loc de zewa, iar acu' uiti cum ii zice greblei...nu inseamna ca ai clasa sau ca esti o femeie ingrijita, ci doar ca tu iti permiti ceva de care cei din neamul tau nici nu au auzit, si asta te face sa nu-ti mai incapi in piele de fericire.

Pentru niste oameni normali, toate sunt normale, si nu epateaza cu nimic.

In fine, nu simt nevoia sa ma justific in fata nimanui, insa daca vor fi intrebari ,si eu am avut,in studentie, tentative de machiat (ceva finut, caci la o tzoapa si machiatul poate sa fie mascat...deh) ,insa nu am nevoie de artificial ca sa fiu o femeie ingrijita, si nu am imperfectiuni de ascuns sub farduri.
De vopsit m-am vopsit imediat dupa ce am terminat de zugravit aparatamentul pentru ca
albisem la propriu - aveam o mesa alba, slava Domnului ca nu a ramas asa si acum nu mai am nevoie nici de vopsit.( pana am reusit sa terminam apartamentul de zugravit , am schimbat 4 echipe de zugravi; a propos, zugravii sunt chiar ultima categorie sociala, nu exista ceva mai abject ca ei).

In concluzie, din ceva normal ( sa fii curat la propriu si la figurat) nu trebuie sa faci un titlu de glorie, este ceva normal, ceva ce este parte din fiinta ta, nu capeti cu bani pe drum.

Evident, poti sa fii manechin, dar daca atunci cand deschizi gura miroase a vulg, e degeaba, ramai la faza " vai ,ce frumos duc eu tava!" :))

Trebuie oricum sa fii frumos si ingrijit interior, iar asta se rasfrange si in exterior ca ceva firesc, si mai trebuie sa-ti mearga si mintea caci tineretea trece, frumusetea fizica se duce odata si odata, si ramai cu prostul si uratul in casa.

Ana
PS
Nu am zis cum ca as fi impotriva cosmeticelor, sau a ingrijirii,ma referam la faptul ca e ceva normal sa te ingrijesti si nu ceva cu care sa te lauzi; evident ca folosesc produse pentru igiena personala, in Bucuresti ,ca de altfel proababil peste tot,insa din fericire mai putin in orasele de provincie,trebuie musai sa folosesti demachiantul chiar daca nu te machiezi, sunt nori de praf si de impuritati, pe aici, apoi masca pentru hidratare, apa termala,crema de maini,lapte pt. corp etc. deci,va rog, cititi cu atentie ,am specificat ca nu pledez pentru murdarie si delasare,doar ziceam,repet ca nu mi se pare ceva iesit din comun si motiv de mandrie ci ceva absolut normal si parte din fiinta proprie.


16 comentarii:

  1. cat de bine ai punctat anumite lucruri in aceasta postare,oricat ar incerca unele sa se macheze si sa devina doamne de sociatate...intr-un final tot tzoampe si proaste raman ,ar fi bine ca pe acele persoane nici macar sa nu le bagam in seama,ca si cumnu ar exista.bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. doamnele cu doamnele,toapele cu toapele dar cu zugravii ce ai?
    eu nu incerc sa te judec si nici macar sa te inteleg dar...tie cine ti-a dat drepptul sa-i clasifici pe altii?

    RăspundețiȘtergere
  3. julia draga,experienta; daca citeai cu atentie, am explicat cum sta treaba cu zugravii, si mai intreaba,asta e parerea muultora despre ei; sa-ti dau niste exemple: se angajeaza cu un pret apoi se vaita de prea multa treaba "vai,pai plinta nu e inclusa in pret,trebuie alti bani"sau te pun sacumperi la material cat sa pui gresie la tot palierul... sau alt caz: desi ai ca tot omul cada isi spala picioarele in ciuveta din baie,care,evident se desprinde si se face tandari... sau cer bautura si se imbata ca p... sau dispar ca magaii in ceata asta dupa ce ti-au furat pana si din congelator, e destul cat sa intelegi dezgustul pt acesti oameni? si nu doar o singura pereche, ci 3 au facut asa, si am colege care abia s-au abtinut sa nu ii ia la bataie, imi pare rau daca ai zugravi in neam,poate ai tai sunt oameni adevarati,eu nu am cunoscut asa ceva pana acuma, si poate e mai bine ca nu incerci sa ma intelegi, oricum nu -mi plac oamenii care muncesc ca in socialism( adica se fac ca muncesc) si vor sa castiga ca in capitalism.Trebuie sa mai treaca cateva generatii pana sa ajungem un neam educat, poate nepotii nostri vor ajunge sa traiasca intr-o societate care sa aprecieze valorile,si, in primul rand ,sa aiba o scara de valori

    RăspundețiȘtergere
  4. Anutza, i agree :D. O echipa de zugravi,faintari, bla-bla, l-au facut pe tata de o mie de euro (avans, deh!) si i-ai de unde nu mai sunt dupa ;). Evident, dupa, a angajat alta echipa, care au lucrat atat de "bine" incat de atunci ne mucegaieste toata casa (in 20 de ani de cand stam acolo nu am patit asa ceva, doar de vreo 4 ani incoace, de cand cu zugravii meseriasi), iar un perete in baie are faianta pusa in valuri :D.

    Pe langa asta, chiar cunosc pe cineva care are de furca tot cu domnii mesteri,acestia lucreaza mega incet si vor multi bani...heh.

    RăspundețiȘtergere
  5. "...poti sa te muti din fundu' Moldovei la Capitala".... "tot o sholdoveanca parvenita este..." :) sholdoveanca a se citi moldoveanca?

    Nu o sa inteleg niciodata de ce raca asta intre cei de la capitala si cei de prin Moldova! Rasism ca in Romania mai rar gasesti! Si totusi nu inteleg, si moldovenii sunt romani.Dar de ce sunt vazuti ca niste tarani inculti oare?

    Si sa stii ca zugravii nu sunt ultima categorie sociala, "abject" e un cuvant destul de urat! Si nu cred ca, caracterul unui om este dat de functia sa. Si un maturator poate fi OM si poate avea un caracter integru. Am cunoscut persoane ce lucreaza in constructii mai "oameni" decat persoane in functii de directori!
    In rest sunt de acord cu tot ce ai zis, dar parca tonul folosit in aceasta postare nu te caracterizeaza! Cade ca nunca in perete pus langa blogul acesta cald si sfant per ansamblu!
    Sa nu iti fie cu suparare, pur si simplu am zis ce am gandit! Dar tot la fel de draga imi ramai!
    Te pup si o zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. referitor la "clasa", ea nu este data de localitatea in care te-ai nascut.

    sunt destule "tzoape"(dex ŢOÁP//Ă ~e f. fam. Femeie necioplită, prost crescută; ţopârlancă; mitocancă; bădărancă) nascute in Bucuresti. Capitala nu te face domn nici daca te nasti aici, nici daca te muti in ea din alta parte.

    Personal sunt "sholdoveanca" venita din "fundul moldovei". Ma indoiesc ca aerul de capitala mi-a adaugat ceva, ba as putea spune ca mi-a luat, fiindca eram mai delicata si cu bun simt cand m-am mutat aici, dar a trebuit sa ma mai "aspresc" ca sa fac fatza "domnilor cu clasa" din capitala.

    iar daca ma intrebi pe mine, am intalnit mai multi oameni cu clasa la mine in provincie decat in Bucuresti. Oameni care nu se tiganesc, nu calca peste altii ca sa le fie lor bine, oameni senini care stiu sa rada , sa te ajute fara interes si sa-ti daruiasca din sufletul lor, care vorbesc frumos, care pastreaza curatenia si in oras, nu doar la ei in casa, etc..

    RăspundețiȘtergere
  7. Irinuca,imi pare rau ca si voi ati trecut prin asa ceva, eu dupa experienta aceea am zis ca daca nu ma voi pricepe sa imi varuiesc singura, poate sa cada casa in cap nu mai vreau sa am de-a face cu asa oameni, si aici iti trebuie"pile" ca sa poti sa ai oameni de cuvant la reamenajare!Probabil trebuia sa foloseasca ceva vopsea sau sa spele cu ceva ca sa nu se mai mucegaiasca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana,pentru mine e o diferenta mare intre "moldovean" si sholdovean".
    Credeam ca e destul de clar asta, Moldova a dat si va da oameni adevarati,valori ale literaturii si culturii noastre,avem acolo cele mai frumoase manastiri, oameni cu o mare credinta Si eu am prieteni moldoveni,putini ce e drept,chiar foarte putini. Oricum categoria asta de care am vorbit in articol a umplut lumea ,nu doar capitala.Si tu imi esti foarte draga si nu inteleg de ce te-ai sesizat tu, nu mi-a trecut prin cap sa te jignesc, cred ca e destul de clar de ce categorie am vb in articol, si de ce tu ai zis ceva in apararea lor,nu am sa inteleg,in fine asta este,nici pe departe sa te jignesc cu ceva, repet. In legatura cu zugravii insa ca iti place sau nu ,eu raman la parerea mea, eu stiu prin ce am trecut si , din pacate ,nu am auzit pe cineva sa le faca statuie pentru cum lucreaza si pentru seriozitatea lor, tu esti un caz fericit ca ai intalnit si sugravi seriosi.
    Bineinteles ca si directorii pot sa fie cum zici tu,stii cum se spune ca daca ii dai unui om o functie,iti arata si caracterul,dar si aceeia sunt oameni fara clasa,exact ca in ce am spus, sunt si oameni cu 2-3 facultati care nu sunt oameni,repet cu clasa te nasti ,nu o capeti.O seara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina,fiecare om are dreptul la opinie. Parerea mea despre sholdovence este formata in urma cunosterii a mai multor persoane - de gen feminin- provenite din acea zona ,care au dovedit o lipsa totala de caracter: tupeiste, unele alcoolice, frivole, si care vor sa isi impuna propriile pareri cu orice chip; cu o parere extraordinara despre ele insele, nu se dau in laturi de la a insulta sau a umili, pe oricine nu corespunde "standerdelor" lor de frumusete fizica, calitate care este cea mai perisabila. Ar fi de preferat ca fiecare ,inainte de a arunca cu piatra sau cu noroi sa se autoanalizeze,sa vada daca ceea ce emite i-ar conveni sa i se adreseze ei insasi. Nu ti-am ceut sa fii de acord cu ceea ce am spus eu, e opinia mea si basta.Si ,asa cum am zis si in articol,te nasti cu clasa sau nu, nu este ceva conditionat de orasul in care te-ai nascut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hristos a inviat! Un articol cu afirmatii destul de adevarate, Ana,( apropo, sustii Campania Antimitocanie?:D)dar, dupa cum au observat si celelalte cititoare, nu se prea potriveste cu profilul blogului tau.Si mai e ceva ce n-am inteles: Moldova e extrema tarii in ceea ce priveste lipsa de cultura sau alte chestii negative de care vorbesti tu? Daca tu ai cunoscut doar persoane de genul asta( desi ma indoiesc), imi pare rau, dar nu poti sa clasifici o regiune a tarii ca reprezentativa pentru "toape". Puteai sa folosesti termenul "provincie", desi nu mi se pare ca Bucurestiul "naste" doar cavaleri si adevarate domnisoare.Am prieteni in Bucuresti care cand vin in vizita in Moldova, se uimesc de credinta si simplitatea oamenilor, recunoscute la nivel general. Iarasi nu vad legatura dintre educatia fiecaruia(in fond, asta isi pune amprenta cel mai bine asupra unui individ)si greutatea lui/ei. In fine, cred ca cel mai bine este sa evitam sa-i catalogam pe altii, de parca alte probleme nu am avea. E alegerea fiecaruia de a se incadra intr-o anumita categorie sociala, la fel cum fiecare isi alege prietenii, al caror comportament ar putea sa-l/o afecteze. In rest, Dumnezeu trimite soare si peste cei buni, si peste cei rai, si peste tzoape, si peste cele mai putin tzoape.
    Ps: te invit sa cunosti Moldova si pe oamenii ei asa cum sunt de fapt majoritatea, nu doar cateva persoane care din pacate, ti-au lasat o impresie proasta. Toate bune si Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar eu nu am zis nimic in apararea nimanui, eu zic doar ca nu trebuie generalizat nimic, pentru ca fiecare padure are propriile uscaturi.
    Baiatul care ne-a facut noua apartamentul cand l-am cumparat, a muncit singur, si a facut o treaba extraordinara,schimbandu-i aspectul in procent de 100%. Muncitor, constiincios si om cum rar intalnesti. Stand la cateva stradute distanta de noi am si dormit la ei o buna perioada, pana a fost gata dormitorul, dat fiind faptul ca eram in alt oras fata de parinti, rude, etc. A fost un gest frumos avand in vedere ca nici nu ne cunoastem foarte bine, si am ramas buni prieteni. Asta e doar un exemplu, as mai avea. Nu zic ca nu sunt si zugravi care nu isi fac treaba, dar de aici pana a spune ca toti, absolut toti sunt o apa si un pamant e cale lunga. Asta e principiul meu, cred ca am ajuns la maturitatea in care daca intalnesc un om, 2, 3, 9, 10 dintr-o anumite categorie sociala care nu-s pe placul meu, sa nu ii bag pe toti in aceeasi oala. Inainte aveam si eu tendinta asta, dar viata mi-a aratat ca nu e chiar asa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Adevarat a Inviat! Nu stiu care Anca esti tu,nu ai nimic la profil dar iti voi raspunde.
    Ciudat faptul ca pana acum nu ai facut vreun comentariu pe blogul meu ,dar acum sari sa iti aperi obarsia.Si mai ciudat ca rautatile din articolele de pe alte bloguri ( rautati voite, pe bloguri cu profil exact ca al meu) nu le observi si nu le comentezi, nu le persiflezi samd. Sa fie doar din cauza ca sunt ale unor persoane din aceeasi zona cu tine?:D
    Observ ca ai citit si interpretat cum ai dorit tu ce am spus eu ,oricum ,nu puteam sa zic ca provincia= toape caci nu e adevarat, nu ai sa vezi niciodata o ardeleanca,o banateanca, o olteanca, o munteanca, o dobrogeanca si nici toate moldovencele -exact cum am zis, am vb de o anumita categorie stiuta de toti de la voi de acolo- avand acest comportament ca cel de care am vb eu in articol. Eu am prietene si prieteni moldoveni oameni adevarati care nu s-au inflamat citiand articolul meu
    Daca citeai cu atentie ai fi aflat ca si eu am prieteni moldoveni ,oameni de mare calitate,si tot ce am mai zis ,citeste chiar si comentariile si apoi arunca-te la a comenta, tu generalizezi ,nu eu.

    Dar legatura intre inaltimea unui om si educatia lui o vezi? Ca sa ti raspund in tonul tau as putea sa zic si eu ca oamenii marunti sunt oameni insemnati,deci rai, da? Vezi ca se poate,nu?
    Evident , cei de la tine din zona au dreptul sa emita judecati de valoare cu statut de regula universal- valabila, in ceea ce priveste frumusetea sau uratenia altora, iar eu nu am dreptul , pe blogul meu la propria-mi parere,nu? Si inca ceva: mie duhovnicul mi-a zis ca a fi smerit echivaleaza cu a fi demn si nu presul cuiva, a fi ortodox nu exclude verticalitatea unui om :)
    Atunci cand emani rautate nu te astepta la cea mai multa bunatate; esti cumva tu o sfanta sau altii - inclusiv eu, si nu stiu eu? Daca tu ai ajuns la masura sfinteniei,eu te felicit,dar dupa tonul comentariului tau,nu s-ar zice.
    Asemenea si tie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana, cu o floare nu se face primavara! inca o data te felicit ca ai gasit un om, OM! Si .crede-ma esti mica, inca nu te-a invatat viata prea multe,esti un copil.

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) M-a invatat viata destule incat sa ma ajute sa ajung la acea maturitate de care iti vorbeam! Aceea de a nu clasifica oamenii dupa locul unde s-au nascut sau profesia lor! Si multumesc Domnului pentru asta!Nu trebuie sa te superi cand ti se zice ca nu ai dreptate, dar ma repet, caracterul oamenilor nu este dat de profesie! Si gata, nu vreau sa mai intru in polemica! Te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai poti sa ma contrazici cat oi vrea tu,nu imi schimbi parerea cu nimic! Si nu e doar parerea mea,ci a multora, in ambele subiecte.
    Uite,ca pe langa zugravi,din pacate, la fel lucreaza si instalatorii...deh, http://gramo.ro/2009/04/30/doctorul-si-instalatorul/ Noroc ca sunt garla si zugravi si instalatori si poti sa ii schimbi pana gasesti si oameni care stiu sa isi faca meseria si nici din cei care iti iau si pielea de pe tine! Poate oamenii in provincie, cunoscandu-se intre ei ,mai au si rusine,aici nu mai exista asa ceva. Orasul asta este invadat pana la sufocare. Oricum cred ca s-a ajuns aici si pentru ca foarte multi nu au calificarea necesara,poate si din cauza somajului sau a lacomiei dupa bani ( si unii si altii vor multi ,cat mai multi);s-au reprofilat dar,din pacate nu au facut si cursuri de calificare. Nu oricine tine trafaletul in mana are calificare de zugrav.
    Sper sa punem punct subiectului aici.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...