Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 29 octombrie 2008

500 de ani de tipăritură bisericească, la Patriarhia Română



Ieri, 28 octombrie a.c., la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, în Sala „Europa Christiana“, a avut loc vernisajul expoziţiei jubiliare „Biblia şi Liturghia“, care a cuprins cărţi şi obiecte de cult. La eveniment a fost prezent Prafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de membrii Sfântului Sinod. Organizatorul expoziţiei a fost părintele Florin Şerbănescu, Consilier patriarhal, coordonator al Sectorului Patrimoniu Cultural, din cadrul Patriarhiei Române.
[...]
Părintele Patriarh a precizat că în Biserica Ortodoxă totul este Scriptură. „Încă nu există, după cunoştinţele noastre, la ora actuală, nici o biserică din lume, mai biblică, mai scripturistică şi mai bogată în expresiile diverse ale citirii, receptării şi transmiterii Sfintei Scripturi ca Sfânta Ortodoxie.“
Cei interesaţi pot admira expoziţia până pe 10 noiembrie a.c., publicul având acces între orele 10:00-17:00, zilnic, intrarea fiind liberă.
( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 252/ 29 octombrie 2008)


2 comentarii:

  1. Da am fost, este o expozitie documentara de carte veche - Liturghierul lui Macarie! multumesc pentru link, Ana...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere,Roxana :) eu inca nu,ca bolesc si, dupa servici, nu stiu cum sa ajung mai repede acasa,dar sper sa merg zilele astea.
    O seara placuta! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...