Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 5 octombrie 2011

{ Gogoşari in oţet à la mama }

{ Din roadele toamnei } 3

DSC01919

Primii facuti anul acesta au fost gogosarii, dupa o reteta simpla si tare gustoasa, transmisa din mama in fiica si pe care am mai postat-o odata mai demult,iar daca azi o postez iar e pentru ca imi plac aceste fotografii mai mult ca celelalte
Nu necesita nici o fierbere.
Reteta este pentru 5 kg de gogosari, dar noi am facut doar din 2,5 kg, si au iesit 4 borcane.

DSC01905


Suficiente pentru salata, caci pentru aceasta au si fost facuti din capul locului!

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari;
  • 300 g. zahar;
  • 5 linguri de sare;
  • 2 cani otet,
  • frunze de telina;
  • mustar boabe;
  • ceapa;
  • cimbru uscat;
  • hrean
  • ulei.

DSC01912


PREPARARE

- se curata gogosarii, se taie in 4, se introduc intr-un lighean de plastic, se presara zaharul, sarea si se adauga otetul.

DSC01853


DSC01915


- se lasa la macerat 24 h, amestecandu-se din cand in cand.
- in borcane de 800 g se aseaza gogosarii, boabele de mustar, ceapa, cimbruL, hreanul taiat rondele subtiri.
- se adauga frunzele de telina intregi;
- se toarna lichidul;
- peste lichid se pune un strat de ulei.
- se insurubeaza si se pun in camara.

DSC01912


Asta e tot!

Ana

4 comentarii:

  1. multumesc de reteta, sant cu gogosari pe masa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador gogosarii,indiferent cum sunt pregatiti.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. aha, ma bucur enorm,sper din suflet sa iti placa si sa asalvezi reteta :) Pupici, Mandala

    RăspundețiȘtergere
  4. DiaMar si mie imi plac la nebunie, pupici :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...