{ Din roadele toamnei } 3
Primii facuti anul acesta au fost gogosarii, dupa o reteta simpla si tare gustoasa, transmisa din mama in fiica si pe care am mai postat-o odata mai demult,iar daca azi o postez iar e pentru ca imi plac aceste fotografii mai mult ca celelalte
Nu necesita nici o fierbere.
Reteta este pentru 5 kg de gogosari, dar noi am facut doar din 2,5 kg, si au iesit 4 borcane.
Suficiente pentru salata, caci pentru aceasta au si fost facuti din capul locului!
INGREDIENTE
- 5 kg gogosari;
- 300 g. zahar;
- 5 linguri de sare;
- 2 cani otet,
- frunze de telina;
- mustar boabe;
- ceapa;
- cimbru uscat;
- hrean
- ulei.
PREPARARE
- se curata gogosarii, se taie in 4, se introduc intr-un lighean de plastic, se presara zaharul, sarea si se adauga otetul.
- se lasa la macerat 24 h, amestecandu-se din cand in cand.
- in borcane de 800 g se aseaza gogosarii, boabele de mustar, ceapa, cimbruL, hreanul taiat rondele subtiri.
- se adauga frunzele de telina intregi;
- se toarna lichidul;
- peste lichid se pune un strat de ulei.
- se insurubeaza si se pun in camara.
Asta e tot!
Ana
multumesc de reteta, sant cu gogosari pe masa !
RăspundețiȘtergereAdor gogosarii,indiferent cum sunt pregatiti.Te pup!
RăspundețiȘtergereaha, ma bucur enorm,sper din suflet sa iti placa si sa asalvezi reteta :) Pupici, Mandala
RăspundețiȘtergereDiaMar si mie imi plac la nebunie, pupici :)
RăspundețiȘtergere