Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 20 octombrie 2011

{ Carne tocata de vita cu legume a la Jamie Oliver }

DSC02067


Un deliciu!
Reteta- in aceasta seara!

Ana

Later edit

DSC02062

DSC02061


Ingrediente:
  • 1 kg de carne de vita ( pe care o toci in casa, eu nu cumpar niciodata deja tocata- unu, ca nu stiu ce e tocat acolo,si doi, pentru ca vreau sa o spal inainte de a o toca);
  • cimbru proaspat- cateva crengute;
  • sare, ulei de masline,
  • usturoi;
  • 2 morcovi potriviti
  • 2-3 cozi de telina ( apio)
  • o ceapa mare rosie.

DSC02063


Peste carnea tocata ( pusa in tigaie/ wok) se toarna uleiul, sare si piper. Apoi cimbru proaspat. Se amesteca cu o  lingura de lemn.
Se taie ( in robot sau manual) o ceapa rosie, 2 morcovi si 3 tulpini de telina si apoi se adauga in tigaie peste carnea tocata.

DSC02066


Punem si rozmarin ,de preferat verde, 3 catei de usturoi tocati in presa, sos Worcestershire, o cescuta cu apa si se mai lasa la foc potrivit pana sunt si legumele gatite.

Noi am avut muraturi,

DSC02064


Jamie propunea o salata de salata verde cu creson ,avocado, lamaie si smantana, parca.
Reteta aceasta am vazut-o la Jamie gateste in 30 de minute si a ramas pe lista permanenta,spre deosebire de alte retete luate de pe diverse bloguri culinare pe care nu le voi mai repeta niciodata caci nu ne-au placut!

Aceasta insa este un deliciu! Merita sa o incercati,iar daca va place va astept cu comentarii!
Pofta buna!

Ana

4 comentarii:

  1. Nici eu nu cumpăr carnea tocată, îi rog să mi-o toace în fața mea sau acasă la robot. Păpica arată bine și o voi încerca și eu. Mă întreb dacă gustul nu e asemănător cu pârjoluțele/ pifteluțele din carne de vită?

    RăspundețiȘtergere
  2. Magda,sper sa iti placa!
    Noi facem chiftelele cu ceapa, nu cu usturoi,ca asa e in zona noastra si nu punem telina, dar ai sa vezi cat de buna este aceasta carne tocata preparata asa :) Sambata frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...