Un deliciu!
Reteta- in aceasta seara!
Ana
Later edit
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita ( pe care o toci in casa, eu nu cumpar niciodata deja tocata- unu, ca nu stiu ce e tocat acolo,si doi, pentru ca vreau sa o spal inainte de a o toca);
- cimbru proaspat- cateva crengute;
- sare, ulei de masline,
- usturoi;
- 2 morcovi potriviti
- 2-3 cozi de telina ( apio)
- o ceapa mare rosie.
Peste carnea tocata ( pusa in tigaie/ wok) se toarna uleiul, sare si piper. Apoi cimbru proaspat. Se amesteca cu o lingura de lemn.
Se taie ( in robot sau manual) o ceapa rosie, 2 morcovi si 3 tulpini de telina si apoi se adauga in tigaie peste carnea tocata.
Punem si rozmarin ,de preferat verde, 3 catei de usturoi tocati in presa, sos Worcestershire, o cescuta cu apa si se mai lasa la foc potrivit pana sunt si legumele gatite.
Noi am avut muraturi,
Jamie propunea o salata de salata verde cu creson ,avocado, lamaie si smantana, parca.
Reteta aceasta am vazut-o la Jamie gateste in 30 de minute si a ramas pe lista permanenta,spre deosebire de alte retete luate de pe diverse bloguri culinare pe care nu le voi mai repeta niciodata caci nu ne-au placut!
Aceasta insa este un deliciu! Merita sa o incercati,iar daca va place va astept cu comentarii!
Pofta buna!
Ana
Arata apetisant.Te pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos :)
RăspundețiȘtergereNici eu nu cumpăr carnea tocată, îi rog să mi-o toace în fața mea sau acasă la robot. Păpica arată bine și o voi încerca și eu. Mă întreb dacă gustul nu e asemănător cu pârjoluțele/ pifteluțele din carne de vită?
RăspundețiȘtergereMagda,sper sa iti placa!
RăspundețiȘtergereNoi facem chiftelele cu ceapa, nu cu usturoi,ca asa e in zona noastra si nu punem telina, dar ai sa vezi cat de buna este aceasta carne tocata preparata asa :) Sambata frumoasa sa ai! :)