Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 15 septembrie 2011

{ Cartofi Bombay }

DSC01659

Un preparat delicios si in zi de post dar si ca garnitura langa orice fel de friptura !

DSC01660


Ingrediente: 500 g cartofi; 2 linguri cu ulei, pentru prajit; 1 lingurita seminte de mustar; 1 foaie de dafin; 1 lingurita de ghimbir ras ( eu nu am avut proaspat si am pus praf); 1 ceapa; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingurita praf de coriandru; 1/2 lingurita Chilli ( puneti doar un varf de cutit); 1 lingurita zeama de lamaie; 2 graunte de usturoi; 1 lingura coriandru verde tocat  / eu am pus patrunjel caci nu imi place coriandrul (pentru ornat, la final); 2 rosii ( si un praf de sare.

DSC01654


Mai intai pregatim ingredientele:

Punem cartofii la fiert in apa si ii lasam sa fiarba,cam 30 de minute, in functie de marimea cartofilor .
Tocam ceapa, zdrobim usturoiul, decojim rosiile apoi le tocam cubulete. Stoarcemlamaia, tocam patrunjelul verde, pregatim condimentele (turmeric, praful de coriandru, chilli, boabele de mustar), foaia de dafin .

DSC01668


Dupa ce au fiert cartofii, puneti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sub jet de apa rece cateva secunde. Apoi decojiti-i si taiati-i cuburi micute.
~~~~~~~~~~
Puneti in wok uleiul si lasati-l sa se incinga la foc mic. Adaugati boabele de mustar si foaia de dafin, pe care lasati-le sa se rumeneasca 30 de secunde, cu un capac deasuprar. Adaugati apoi ceapa tocata, ghimbirul, si rumeniti-le impreuna pana ceapa devine aurie.
Apoi adaugati usturoiul, condimentele (turmeric, chilli, coriandru macinat) si amestecati pana se omogenizeaza compozitie.

Adaugati rosiile tocate si zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care adaugati cartofii. Condimentati cu un praf de sare si amestecati usor ca sa nu se sfarame cartofii, pana cand toti cartofii sunt acoperiti de condimente.
La final, adaugati 2-3 linguri de apa, cat sa fie putin sos pe fundul tigaii si lasati sa fiarba, la foc mic, 5 minute, amestecand din cand in cand. Daca se evapora apa inainte de trecerea celor 5 minute mai adaugati 2-3 linguri de apa si fierbeti in continuare cartofii, amestecand usor, din cand in cand.
Presarati patrunjel tocat si serviti.

DSC01672


DSC01666


Am gasit reteta aici

Pofta buna!
Ana

5 comentarii:

  1. Trebuie sa fie foarte gustosi si mai ales aromati.Iti doresc spor in noul an scolar si elevi cat mai ascultatori,bineinteles si educati.
    Te pup si o zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, draga Petro ,te sarut si eu cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Fancy, Felis ,dragele mele ,multumesc frumos! Si ce gustosi au fooooost :) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...