Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 9 iulie 2011

Budinca de quinoa cu lapte si gem dietetic de caise

budinca de quinoa cu lapte si gem dietetic de caise


Nu pot sa zic ca sunt fan quinoa, dar nici nu pot sa spun ca nu imi place.
Si cum, intr-una din serile saptamanii trecute ( inca nu venisera caldurile acestea insuportabile) mi-era pofta de ceva dulce, am zis ca e momentul sa incerc quimoa pe post de desert.

budinca de quinoa cu lapte si gem dietetic de caise


Complicat nu este deloc: 3/4 dintr-o cana plina cu quinoa se spala foarte- foarte bine, si apoi se pune la fiert in lapte,cateva linguri de indulcitor si o fiola de esenta de vanilie.(in dublul cantiatii de quinoa) la foc mic.

budinca de quinoa cu lapte si gem dietetic de caise

Se lasa vasul acoperit 10 minute dupa ce s-a fiert,pentru a ramane cat mai pufoasa
Apoi se pune in boluri si se orneaza cu gem ( eu am pus de caise- dietetic, cumparat din Mega Image.)

Dulce, pufos, aromat! Tocmai ce ii trebuie unei seri linistite de vara!

budinca de quinoa cu lapte si gem dietetic de caise


Ana

10 comentarii:

  1. Off nu stiu daca ti-a intrat comentariul ca mi-a arata la final o eroare de server ;((( Asa ca scriu iar ca =mi place tare reteta!! si musai vreau sa o prepar si eu.. Si te mai rog sa-mi spui de unde ai gasit quinoa ? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Este vorba despre un inlocuitor al orezului?
    Pupici!:x

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina, numai acest comentariu a venit de la tine,dar blogspot da erori zilele astea, e de la platforma. Car despre quinoa, am luat-o din plafarul din Carrefour Baneasa :) MUltumesc,pupici si sanatate, cred ca si pe mine m-a copt aerul cpnditionat ca am 39 de grade si mi e rau,rau

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea scumpa, cred ca da, e o proteina, si cica e fruct dar mai mult nu stiu! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana ai mare grija ca nu-i de gluma.. Pregateste niste ceaiuri cu multa miere si lamaie.. o doza soc i-as zice !! 2 paracetamoale... si hidrateaza-te bine !! multumesc tare de informatie.. sigur o sa fac si eu.. Ma gandesc oare nu gasesc si la alt plafar?? ca mi-e peste mana sa ajung acolo.. dar vad eu cum fac. Pupici si sa te faci bine!!! ai grija de tine !!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc mult, ceai nu am baut, e adevarat,dar am luat 2paracetamoale :) parca din instinct. multam fain! Pai gasesti si la plafarul din afi cotroceni si la ki life in amzei :) si cred ca pe la orice plafar din asta mai cu staif, adica din hipermarcheturi :) Duminica placuta si multa sanatate! pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am cumparat niciodata quinoa, nu stiu cum e...zici ca merita incercat? puup

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai zic ca da, caci altfel o sa faci ca mine : jumatate de an am tot stat in cumpana, pana la urma am zis sa vad cum este si nu e rea deloc,dar nu am devenit fanul ei, si nici nu va inlocui orezul cum credeam eu :) Pupici si o saptamana Binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei,am facut si eu astazi o budincuta de quinoa. Simpla, fiarta in lapte si indulcita cu sirop de agave. Am servit-o cu niste nuci caju, crude.
    Nu pot sa spun c-am fost tare incantata. Gandindu-ma la proprietatile nutritive afirm cu elan ca se poate manca. Sunt convinsaca daca puneam putina vanilie si scortisoara si o lasam pana maine la rece era mai buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cred ca ar fi fost mai buna,cum spui,dar data viitoare sigur va fi mai grozava!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...