Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
marți, 21 iunie 2011
{ Sorbet de piersici }
L-am pregatit deja de mai multe ori,iar de doua ori l-am si pozat :D
Este delicios, atat de fin si de racoros, si tare simplu de facut!
Un kilogram de piersici destul de coapte se spala si se curata de coaja, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical,impreuna cu 100 gr ( sau mai putin daca nu vrei sa fie prea dulce) de indulcitor; adaugam apoi zeama de la o jumatate de lamaie ( cine suporta alcoolul poate sa adauge si un strop de alcool, eu nu pun, am stat in cumpana daca sa pun un strop de vin alb,dar m-am razgandit,caci eu nu beau deloc si mi-era teama sa nu stric sorbetul).
Toata aceasta compozitie se pune apoi in masina de inghetata,urmand instructiunile pentru preparare. (15-30 de min,in cazul masinii mele)
Se poate servi imediat,insa mai bun este dupa ce sta 2 ore in congelator.
Inca o serie :))
Cu siguranta mai vin alte serii: capsuni, caise,pepene... hmm,vara e lunga si e Rai la capitolul fructe :)
Suntem pregatiti! :))
Si remarcati ca e de post, da? ;)
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cat imi place sorbetul.. !! si ce culoare frumoasa are.... Imi place ca ai aparatul asta puternic pentru sorbet ;)) eu il folosesc tot pe ala pentru inghetata.. si in prima faza cand e inca bocna.. mai are putin si se rupe :))) Te pup si o zi buna
RăspundețiȘtergeremultumesc,draga Antonina! Nu am alt aparat, e cel de inghetata si la mine,nici nu stiam ca exista si special de sorbet! Te pup,o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie asa parfumat de la piersici :) Daca te decizi sa pui putin alcool (nu vin, poate rom sau cognac), alcoolul nu ingheata si astfel va ajuta sorbetul sa stea putin mai moale si mai usor de scos :) am aflat si eu de curand :)
RăspundețiȘtergerea,bine de stiut,draga mea, multumesc frumos :) POate incerc cu caise si putin cognac,data viitoare :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Pacat ca nu se simte prin laptop si mirosul...
RăspundețiȘtergeremultumesc,draga mea! Sanatate mezinei dragi si frumoase! te sarut :)
RăspundețiȘtergereDaca nu avem masina de inghetata, cum procedam?Multumesc.Angela
RăspundețiȘtergereAngela,daca nu ai masina,nu e bai, in loc sa pui compozitia in masina de inghetata o pui direct in congelator, intr-o cutie cu capac din plastic, si din 2 in doua ore ( de 3 ori) o scoti din congelator si amesteci strasnic sa tai acele de gheata. Si gata! Muncesti un picut,dar nu e greu,si eu am procedat asa ani de zile, caci doar de curand am luat masina. Oricum in kaufland nu mai au dar am vazut in Auchan la vreo 100 de lei,parca, era in oferta! :)
RăspundețiȘtergeredelicios si cel de peirsici !!!
RăspundețiȘtergeredelicios, asa este!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt vizita si comentariu! :)